Ford Focus Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter #1
Hi, gor an 02 zx3 2.0 ztec. Starting over heating, i have been thru everything i can find, came across a video about the ects.
O'Reilly's Auto sold me a engine temperature control sensor, well I can't find it no where but i do see the head temperature sensor, according to the auto parts store the zx3 has both sensors.
Can anyone verify this and help me get to cooling again. Thanks Scott Lucas.
 

·
I
Joined
·
13,302 Posts
Are the fans working? Fan relay is a common failure point.

From what I remember, the Zetec only runs a head temp sensor to infer coolant temp, while the SVT has a coolant temp sensor added to the thermostat housing.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Check the fan relay, located in your radiator, up top. Disconnect, both game should come on, if not then that's the problem. Other most common is the y pipe directly on top of the radiator, won't leak unless under pressure (ie driving).
Any coolant loss?
Do you hear fans come on?
Have you replaced thermostat?
Pressure tested system?
Done a cylinder compression test?
Don't just swap parts, diagnose; then we'll figure it out.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Check the fan relay, located in your radiator, up top. Disconnect, both game should come on, if not then that's the problem. Other most common is the y pipe directly on top of the radiator, won't leak unless under pressure (ie driving).
Any coolant loss?
Do you hear fans come on?
Have you replaced thermostat?
Pressure tested system?
Done a cylinder compression test?
Don't just swap parts, diagnose; then we'll figure it out.
Fans, not game; in second sentence
 
1 - 4 of 4 Posts
Top